Smażalnia ryb w Siófok

Jeśli ktoś z Was spędzał wakacje w Siófok dzięki mojemu pośrednictwu, to wie, gdzie jest najlepsza nad Balatonem smażalnia ryb.

A raczej wiedział, bo już nie wie. Ja nie robię tego złośliwie. Po prostu Helka śmiga, Polacy uwielbiają rybki, a właściciel musiał poszukać większego lokalu. Dziś dostałam do ręki nowe menu, żeby przetłumaczyć na polski. Wielkie otwarcie w Wielki Piątek.

https://katarzynakociuba.files.wordpress.com/2019/04/balaton-smazalnia-ryb-siofok-2-helka-travel-1.jpg

Na Węgrzech zajączek wielkanocny przynosi słodkie upominki. Ten jest przygotowany.

Będzie tak samo dobrze, tylko lepiej. Oczywiście główną rolę grają dania z ryb. Ale w większym wyborze, bo np. skosztujemy paprykarza z suma z kluseczkami. Prawdziwe pyszności.

Poza tym menu zostało rozszerzone o typowo węgierskie potrawy, jak gulasz wołowy z kluseczkami, pieczeń cygańska z pieczonymi ziemniakami czy panierowane pieczarki z sosem tatarskim. Dzieci na pewno się ucieszą, widząc, że w karcie jest też spaghetti po bolońsku, hamburger czy naleśniki.

https://katarzynakociuba.files.wordpress.com/2019/04/balaton-smazalnia-ryb-siofok-helka-travel.jpg

Są ryby, są i dania mięsne.

Ceny zostają bez większych zmian i mogę powiedzieć, że są na pewno konkurencyjne w porównaniu do innych lokali w Siófok. Co więcej, dla wszystkich klientów Helka Travel udało mi się utrzymać 5% zniżki. Voucher otrzymacie po rezerwacji noclegu.

https://katarzynakociuba.files.wordpress.com/2019/04/balaton-smazalnia-ryb-siofok-helka-travel-1.jpg

Przestronnie, estetycznie i bez zadęcia. Tak w kuchni, jak i w wystroju.

Tak od serca powiem Wam, że to jeden z najlepszych adresów w mieście. Głównie dlatego, że nie jest nastawiony na turystów, ale na miejscowych. Sezon się kończy i większość knajp znika. A oni nie. Rano Węgrzy tu się spotykają na kawie, w południe można przyjść na obiad lub zamówić coś na wynos, wieczorami gada się przy winku. Jest klimat, bo ten tworzą ludzie. Właściciele serwują smaczną, domową kuchnię. Nieprzekombinowaną, opartą na świeżych, lokalnych składnikach.

Smażalnia ryb w Siófok

Mam nadzieję, że spodoba Wam się ta zmiana, bo ja uważam, że idą w dobrym kierunku. Zachowują sprawdzone rozwiązania, podnosząc jakość obsługi i dając jeszcze lepszą ofertę.

https://katarzynakociuba.files.wordpress.com/2019/04/balaton-smazalnia-ryb-siofok-helka-travel-1.jpg

Kącik Chateau mi się najbardziej podoba.

About Helka Travel

Pośredniczę w wynajmnie noclegów na Węgrzech. Mieszkam nad Balatonem i chętnie dzielę się swoją wiedzą, zapewniając klientom opiekę rezydenta. Dla Wydawnictwa Pascal napisałam serię przewodników po Węgrzech. Katarzyna Kociuba Zobacz wszystkie wpisy, których autorem jest Helka Travel

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: